Τι είναι το #RespectLife

Ο διαδικτυακός τόπος #RespectLife αποτελεί μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη των Χανίων. Η εκστρατεία ενημέρωσης βασίζεται σε βίντεο που εσείς θα δημιουργείτε και θα μοιράζεστε μαζί μας σχετικά με τις συνθήκες μετακίνησης που βιώνετε στην πόλη σας. Το υλικό αυτό θα μας βοηθήσει και θα μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους η οποία ευελπιστούμε να έχει απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, το Οινοποιείο Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής (Pancretan Association of America/PAA)  και η εταιρεία παραγωγής βίντεο Indigo View συνένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 4-5 λεπτών) η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια. Η στάθμευση σε χώρους που προορίζονται για άτομα με κινητικά προβλήματα, η παρακώλυση κεκλιμένων επιπέδων πρόσβασης, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο, καθώς και η πραγματικότητα της ελλιπούς χωροταξίας είναι τα κύρια θέματα που θα θίγει αυτή η ταινία μικρού μήκους. Θα δείξουμε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλάζοντας τις συνήθειές του και απαιτώντας καλύτερα πρότυπα από την κοινότητά του.

Η κινηματογράφηση αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το χειμώνα και σύντομα θα ακολουθήσει η κυκλοφορία της ταινίας! Η ιδέα είναι να αποτελέσει viral video που θα στρέψει τα μάτια όλων μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας.

Το βίντεο θα έχει αντίκτυπο στη νοοτροπία που υπάρχει όσον αφορά τα άτομα με αναπηρίες εδώ στην Κρήτη, αλλά και γενικά στην Ελλάδα. Το ζήτημα της μετακίνησης στην πόλη αφορά πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και όχι μόνο τα άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια. Αφορά και τις οικογένειες με μωρά σε καρότσι, τους πεζούς, ηλικιωμένους και  άλλους.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσετε:

1) Σας ζητάμε να μοιραστείτε μαζί μας τις προσωπικές σας ιστορίες (βιντεοσκόπηση από το κινητό) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά τη μετακίνηση στην πόλη σας. Ανεβάστε την ιστορία σας στην πλατφόρμα #RespectLife (βλ. δικτυακό τόπο για περισσότερες λεπτομέρειες) ώστε να μας δώσετε έμπνευση για να δημιουργήσουμε το σενάριο που θα μας βοηθήσει να θίξουμε τα προβλήματα αυτά.

2) Κάντε μια δωρεά που θα μας βοηθήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής αυτής της ταινίας μικρού μήκους. Οποιοδήποτε ποσό θα αποτελέσει βοήθεια!

Υποστήριξε την εκστρατεία #RespectLife για να βελτιώσουν τα πράγματα στην ζωή των συνανθρώπων μας.