Τι είναι το #RespectLife;

Ο διαδικτυακός τόπος #RespectLife αποτελεί μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη των Χανίων. Η εκστρατεία ενημέρωσης βασίζεται σε βίντεο που εσείς θα δημιουργείτε και θα μοιράζεστε μαζί μας σχετικά με τις συνθήκες μετακίνησης που βιώνετε στην πόλη σας. Το υλικό αυτό θα μας βοηθήσει και θα μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους η οποία ευελπιστούμε να έχει απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, το Οινοποιείο Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής και η εταιρεία παραγωγής βίντεο Indigo View ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας (4 - 5 λεπτά διάρκεια) που θα επικεντρωθεί στην έλλειψη σεβασμού που βιώνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το παρκάρισμα σε θέσεις αναπήρων, το μπλοκάρισμα της μπάρας αναπήρων, η τοποθέτηση τραπεζιών/καρεκλών στα πεζοδρόμια, καθώς και η κακή δομή της πόλης θα είναι μερικά από τα θέματα που η μικρού μήκους ταινία θα επικοινωνήσει. Θα δείξουμε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει την διαφορά αλλάζοντας απλός μερικές από τις συνήθειές του αλλά και απαιτώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην κοινωνία την οποία ζει.

Δωρεές

Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Generosity by Indiegogo ή στέλνοντας μια επιταγή στην Παγκρήτια Ένωση Αμερικής.

Οι δωρεές θα βοηθήσουν στην χρηματοδότηση της μικρού μήκους ταινίας, κάθε ποσό ευπρόσδεκτο!

Πως μπορώ να βοηθήσω;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσετε:

1. Βιντεοσκοπώντας την μαρτυρία σας και στέλνοντάς μας τον σύνδεσμο
2. Κάνοντας μια δωρεά